Αναγνώστες
Ετικέτες
- Ανακύκλωση (21)
- Απόκριες (2)
- Βάφτιση (2)
- Βιβλία (19)
- Βότσαλα (3)
- γυαλί (36)
- Δαχτυλίδια για πετσέτες (4)
- Ζωγραφισμένα (144)
- Καμβάς (15)
- Καρδιά (4)
- Κατασκευές (38)
- Κεραμίδια (4)
- κολάζ (5)
- Κουμπαράς (18)
- Κούπες (25)
- Κουτιά (25)
- Κρεμάστρα (7)
- Λαμπαδοκουτο (8)
- Μαριονέτα (4)
- Μπλούζα (12)
- Ξηρά παστελ (4)
- Ξυλομπογιάς (2)
- Πάσχα (22)
- Πηλός (8)
- Ρολόι (4)
- Σπιτάκι για κήπο (9)
- Στεφάνι (7)
- Σύρμα (16)
- Τραπέζι (3)
- Υγρό γυαλί (6)
- Ύφασμα (24)
- Χάντρες (6)
- Χαρτοπολτός (3)
- Χριστουγεννα (10)
- Χρώματα για γυαλί (32)
- Χρώματα για ύφασμα (18)
- Ψηφιδωτό (6)
- Before & After (29)
- Felting (20)
- patchwork (15)
- Valentine (4)
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011
Μάγισσα
ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Αρχικά μια βάση ή κάποια πατέντα για να στερεωθεί το κεφάλι και ένα ξύλο με λεία επιφάνεια για να δουλέψουμε εκεί πάνω.
1. Ένα μεγάλο ξύλο που να έχει ύψος 34 εκ. περίπου και πλευρές 12´12 εκ.
2. Ένα μικρό με ύψος 11 εκ. και πλευρές 11´11 εκ.
3. Δύο σακουλάκια χαρτοπολτό
4. Ένα μπολ + νερό + δύο ξύλινα εργαλεία (για άπλωμα & για κώλυμα).
5. Χάρακα , μολύβι , πρόκες και σφυρί .
6. Φίλα από τηλεφωνικό κατάλογο και χαρτοταινία.
7. Σύρμα , πένσα.
8. Γυαλόχαρτα (ένα χοντρό , ένα λεπτό και σε σφουγγάρι ® χοντρό , λεπτό. Συνοδεύεται με ένα πινέλο για το ξεσκόνισμα.
9. Ακριλικά (άσπρο, κίτρινο, κόκκινο, πράσινο-ανοιχτό, σκούρο, μπλε-ανοιχτό, σκούρο, καφέ-ανοιχτό, σκούρο, μαύρο)
10. Πινέλα (λεπτό, χοντρό)
11. Παλέτα.
12. Σκόνες αγιογραφίας (ομπρα ψημένη, χοντροκόκκινο, μαύρο, τιτάνιο).Αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σκιές για τα μάτια (χωρίς λάδι αν είναι δυνατόν, ξηρές).
13. Μπαμπακάκια.
14. Πινέλο για βάλετε την σκόνη αγιογραφίας.
15. Μαλλιά , κλωστές, βελόνες , καρφίτσες.
16. Ένα χαρτόνι για να τυλίξεις το μαλλί.
17. Βενζινόκολλα.
18. Σαπουνάκι για το σχεδιασμό πάνω στο ύφασμα.
19. Πατρονάκια.
20. Δέρμα.
21. Τσάγκαρόμπροκες, θηλιές
22. Υαλοβάμβακας (μπορεί να είναι κάτι άλλο όπως αυτό που βάζουν στους απορροφητήρες).
23. Ατλακόλ .
ΠΡΟΣΟΧΗ
I. Πρέπει να μπουν καλά τα φύλα του καταλόγου, δηλαδή να μην αφήνει τρύπες, να είναι σφιχτό.
II. Να κολλιέται καλά ο χαρτοπολτός μεταξύ του.
III. Να έχει συμμετρία το πρόσωπο ακόμα και στο βάψιμο.
IV. Πάντα απλώνουμε καλά το χαρτοπολτό για να αποφύγουμε το πολύ το τρίψιμο.
V. Όταν τα ακριλικά στεγνώσουν γίνονται ένα με δύο τόνους σκουρότερα.
v Τα κομμάτια του χαρτοπολτού τα κολλάτε βάζοντας νερό στο ξύλινο εργαλείο που ενώνεις τα κομμάτια του χαρτοπολτού.
v Σχηματίζουμε τον σταυρό τοποθετώντας το ξυλάκι λιγότερο από 3 εκ. από πάνω και το ξυλάκι αυτό το κεντράρουμε. Το προκώνουμε εκεί με πάνω από 2 καρφιά για να είναι ποιο σταθερό.
v Τυλίγουμε τα φύλα του καταλόγου που έχουμε «τσαπατσουλίσει» .Έχοντα πάντα υπόψη μας ότι το πίσω μέρος του ξυλακιού που έχουμε βάλει τις πρόκες. Δηλαδή εκεί που προεξέχει το μικρό ξύλο. Τα φύλα πρέπει να τοποθετηθούν σφιχτά. Η αρχή και το τέλος να τελειώνουν στο πίσω μέρος τους κεφαλιού και τα χαρτιά του καταλόγου να διπλώνεται-τσαλακόνονται λίγο, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερο φούσκωμα . Το τύλιγμα θα τελειώσει όταν τα φύλα φτάσουν στο τέλος του οριζόντιου ξύλου. Τα φύλα τα στερεώνουμε με χαρτοταινία μπόλικη (πάντα χρησιμοποιούμε χαρτοταινία). Τα χαρτιά δεν μπαίνουν πάντα χιαστή αλλά ανάλογα το σχήμα που θέλουμε να έχει το κεφάλι μας (στρογγυλό , μακρόστενο , χοντρό , λεπτό κ.λ.π.).
v Για το χαρτοπολτό: Αδειάζουμε το σακουλάκι σε ένα μπολ και βάζουμε λιγότερο νερό από ότι λέει (μια τρίχα λιγότερο) ώστε να μην γίνει πολύ αραιός με αποτέλεσμα να μην δουλεύεται καλά. Τον πλάθουμε καλά (σαν ζύμη γίνετε). Αν θέλετε χρησιμοποιείτε έτυμο.
v «Μπορούμε να φτιάξουμε το χαρτοπολτό και να τον βάλουμε σε μια σακούλα , χωρίς αέρα , να την κλείσουμε καλά και να την αφήσουμε μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Δεν πρέπει να το έχουμε σε μεγάλη θερμοκρασία δηλ. το καλοκαίρι στο ψυγείο. Όπως επίσης μπορεί να μην μπορούμε να τελειώσουμε το κεφάλι με την πρώτη φορά οπότε το βάζουμε σε μια σακούλα καλά κλεισμένη (χωρίς αέρα) και το αφήνουμε για όσο θέλουμε».
v Μετά βάζουμε μεγάλα κομμάτια χαρτοπολτό πάνω στο κεφάλι , όχι πολύ χοντρά και τα στρώνουμε με ξύλινο εργαλείο που είναι για πηλό ώστε να μην κάνουν λακκούβες και να είναι λείο.
v Τοποθετούμε ένα κομμάτι σχήματος μισής έλλειψη για κούτελο και το κολλάμε με το ξύλινο εργαλείο αφήνοντας τι διαφορά που σχηματίζετε στην συνέχεια βάζουμε την μύτη σε μορφή τριγώνου και την ενώνουμε με το κούτελο. Αν την μύτη την θέλουμε μεγάλη δεν πρέπει να την κατεβάσεις μπρος τα κάτω αλλά προς τα έξω.
v Μετά βάζεις τα μάγουλα παίρνεις ίση ποσότητα χαρτοπολτού με σχήμα ισοσκελές τριγώνου και το ενώνεις με το ξυλάκι (το ίδιο και το άλλο) και μετά δίνεις μορφή. Το μάγουλο ενώνεται και από την μεριά της μύτης.
v Μετά βάζεις το πάνω χείλι που έχει μορφή τριγωνική. Δεν πρέπει να κατεβαίνει πολύ η κάτω πλευρά του καθώς το κολλάτε.
v Μετά βάζεις το κάτω χείλι το οποίο είναι σαν λουκάνικο με της άκρες ποιο λεπτές λίγο ή πολύ.
v Ύστερα βάζεις το πιγούνι όπως θες το κολλάς και το φτιάχνεις.
v Αφού φτιάξουμε την μύτη, το πιγούνι, το στόμα, δηλαδή το τελειοποιήσουμε κάνουμε τα μάτια. Βάζουμε χαρτοπολτό ίση ποσότητα και στα δύο μάτια και την κολλάμε. Μετά χαράζουμε για να γίνει αυτό που κλείνει το μάτι και το ενώνουμε με το στρογγυλό για να μην φαίνεται πολύ έντονα. Αν δεν γίνετε να κάνεις τα μάτια καλά ανάγλυφα μπορείς να μην κάνεις την γραμμή και να το αφήσεις έτσι και να το ζωγραφίσεις.
v Για να βάλουμε τα αυτιά παίρνουμε ίση ποσότητα χαρτοπολτού. Κάνουμε σχήμα αυγού, το τοποθετούμε κάτω από το οριζόντιο ξυλάκι και μετά το μάγουλο και πιέζουμε στην άκρη για να το κολλήσουμε. Αν θες να βγάλεις χαρτοπολτό γιατί μπορεί να έπεσαι πολύ αφαιρείς από πίσω. Με το εργαλείο δεν πρέπει να κολλήσεις το πάνω και το κάτω ώστε να κάνει την καμπύλη ομοίως κάνεις και το άλλο.
v Αν θες να βάλεις φρύδια που συνήθως βάζεις σε μάγισσα ή σε γέρο, γριά βάζεις μια λωρίδα εκεί που είναι το φρύδι ή η γραμμή ή μπορείς να το βάλεις και ποιο πάνω αν δεν έχεις μικρό κούτελο, το κολλάς και μετά το φτιάχνεις όπως θες. Άμα η κούκλα δεν είναι μεγάλη σε ηλικία δεν χρειάζεται να βάλουμε χαρτοπολτό, για να κάνεις τα φρύδια μπορούμε απλά να τα ζωγραφίσουμε.
v Αφήνουμε το κεφάλι να στεγνώσει και κάνουμε χέρια, πόδια.
v Τα χέρια: Κόβουμε δυο σύρματα ίδιου μήκους. Τα παρακάτω τα κάνουμε ταυτόχρονα ώστε να βγουν το κατά δύναμη ίσα σε μέγεθος. Τα χέρια είναι λίγο ποιο μικρά από το πρόσωπο αυτό είναι το φυσικό. Αν βέβαια τα θέλουμε μεγαλύτερα ή μικρότερα είναι δική μας υπόθεσή. Κάνουμε μια θηλιά σε μικρότερη απόσταση από την μέση του σύρματος μετά με το μεγάλο κομμάτι σχηματίζουμε και τα τέσσερα δάχτυλα και ότι περισσεύει το βάζουμε διαγωνίως ώστε κατά κάποιο τρόπο να είναι ποιο στέρεο. Το μικρό σίδερο το γυρνάμε, είναι ο δίκης και το κλίνουμε πάνω πάνω με την πένσα. Μετά βάζουμε χαρτοταινία Αν θέλουμε να είναι κλειστό ή ανοικτό το κάνουμε πριν βάλουμε το χαρτοπολτό. Αφού τελειώσουμε βάζουμε χαρτοπολτό, αν θέλουμε χαράζουμε δάχτυλα. Αν θες να κάνεις δάχτυλα ξεχωριστά κάνεις ένα πατρόν και εκεί κάνεις γύρο το σύρμα και στην παλάμη κάνεις το ζικ ζακ. Βάζεις την χαρτοτενία. Βάζεις το χαρτοπολτό μόνο στην παλάμη και το αφήνεις να στεγνώσει ώστε μετά να μπορείς να το κρατήσεις και να δουλέψεις τα δάχτυλα ποιο εύκολα. Απλός αυτό έχει ποιο πολύ και ποιο λεπτομερή δουλειά.
v Τα πόδια: Κόβουμε δυο σύρματα ίδιου μήκους. Τα παρακάτω τα κάνουμε ταυτόχρονα στα δυο σύρματα ώστε να βγουν το κατά δύναμη ίσα σε μέγεθος. Κάνουμε μια θηλιά σε μικρότερη απόσταση από την μέση του σύρματος μετά με το μεγάλο κομμάτι σχηματίζουμε ορθή γωνία ή μικρότερη από ορθή και γυρνάμε το μικρό σχήμα ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Μετά παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι και κάνουμε το μπροστά μέρος του ποδιού, το περίσσευμα του σύρματος το γυρνάμε γύρο από το τρίγωνο και στο μπροστά μέρος του ποδιού τυλίγουμε το μικρό κομμάτι σύρμα. Για να φουσκώσει το πόδι βάζουμε φύλα από τηλεφωνικό κατάλογο με χαρτοταινία πρέπει να βγουν ομοιόμορφα. Το πόδι πρέπει πάντα όταν τα δουλεύουμε να ακουμπάνε πάνω στο ξύλο. Όταν βάζουμε τον χαρτοπολτό βάζουμε πρώτα το κάτω μέρος το ακουμπάμε στο ξύλο και μετά βάζουμε το πάνω μέρος. Όταν τελειώσουμε τα ξεκολλάμε με το εργαλείο. Αν θέλουμε να μην είναι απλό π.χ να έχει τακούνι τότε κάνουμε ποιο μεγάλο το πόδι γιατί αφού θα γίνει το τακούνι θα μικρύνει. Για να γίνει το τακούνι λυγίσουμε το σύρμα από πίσω ώστε να έρθει σε ευθεία και παράλληλα ανυψώνουμε το υπόλοιπο. Όλα αυτά τα κάνουμε πριν μπει ο χαρτοπολτός. Βάζοντας το χαρτοπολτό μπορούμε να του κάνουμε και κάποιο σχέδιο π.χ. παπούτσι: μπαλαρίνας, με λίγο τακούνι ή με μικρή σόλα, με μια τετράγωνη αγκράφα, παπούτσια τρυπημένα που φαίνονται τα δάχτυλα, ξωτικού κ.λ.π.
v Τα αφήνουμε να στεγνώσουν τα χέρια + τα πόδια και πιάνουμε το κεφάλι που έχει στεγνώσει το οποίο μπορεί να έχει κάνει κάποια σκασίματα και βάζεις νερό πάνω στο σκάσιμο, τοποθετείς λίγο χαρτοπολτό και το αφήνεις να στεγνώσει. Το ίδιο κάνεις και στα πόδια ή χέρια Μπορούμε αφού στεγνώσει το κεφάλι και θέλουμε να προσθέσουμε κάτι να βρέξουμε το χαρτοπολτό εκεί που θέλουμε να το βάλουμε και να τοποθετήσουμε τον υγρό χαρτοπολτό.
v ΤΡΙΨΙΜΟ!!!!!!!! Τρίβουμε ώστε να μην υπάρχουν βαθουλώματα, στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια μα ειδικά στο πρόσωπο. Αυτό γίνετε γιατί όταν τα βάψουμε με τα ακριλικά να μην φαίνεται άσχημα, αν έχει λακκούβες θα είναι χάλια μετά το βάψιμο.
v Αρχίζει το μπογιάντισμα: Αν δεν έχουμε το χρώμα που θέλουμε το δημιουργούμε. Παίρνουμε το κεφάλι και το περνάμε δύο φορές με το χρώμα του δέρματος που θέλουμε, ενώ στεγνώνει κάνουμε το πρώτο πέρασμα στα χέρια και στα πόδια, τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Με ένα μολύβι ζωγραφίζουμε το άσπρο του ματιού, από που μέχρι που και βάζουμε άσπρο. Αν έχουμε να βάψουμε δόντια τα βάφουμε κι αυτά . Πάλι με το μολύβι σημειώνουμε τα χείλη μέχρι που είναι και τα βάφουμε. Μετά ζωγραφίζουμε τα φρύδια, αν είναι μάγισσα, γέρος, γριά έχουμε βάλει είδη τα φρύδια και τα βάφουμε εκεί πάνω οπότε βάφουμε εκεί πάνω. Αν όχι τα φτιάχνουμε με το μολύβι και μετά τα ζωγραφίζουμε. Το πρόσωπο πρέπει να είναι ισομετρικό πάντα. Μετά κάνουμε τις κόρες των ματιών οι οποίες δεν είναι στρογγυλές αλλά έρχονται σαν ευθεία για να μην είναι ανοιχτομάτης πάνω με το χρώμα που έχουμε επιλέξει στεγνώνει και μετά βάζουμε το μαύρο και μια άσπρη πινελιά στο καθ’ένα που φαίνεται πως γυαλίζει. Επίσης βάζεις μια γραμμή στο μάτι, πάνω για το βλέφαρο.
v ΣΚΟΝΕΣ Αρχικά βάζουμε σκόνη (ομπρα ψημένη, χοντροκόκκινο)στης γραμμές του προσώπου δηλαδή :
1. Στο βαθούλωμα που κάνει το μάτι με το φρύδι .
2. Κάτω από τα χείλι .
3. Αν είναι γριά ή γέρος ή μάγισσα στης ρυτίδες του.
4. Μπορείς να ζωγραφίσεις φρύδια με την σκόνη και ένα μπαμπακάκι.
5. Βάζεις σκιά στο μάτι αν είναι γυναίκα.
6. Αν κάνεις κάποιο λάθος με ένα βρεγμένο πανί το βγάζεις .
7. Το πινέλο και το μπαμπακάκι πριν το βάλεις στην κούκλα το τινάζεις λίγο.
8. Μπορείς να το αλείψεις και με το χέρι σου αφού το έχεις βάλει την σκόνη στην κούκλα
9. Κοκκινίζεις και τα μάγουλα αν θες
10. Βάζεις και στα χέρια σκόνη για να γίνουν ομοιόμορφα με το πρόσωπο. Αν θες βάζεις και στα πόδια.
11. Για να το κάνεις ποιον άγριο μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια .
v Μαλλιά. Μπορείς να βάλεις γουνάκι και να το κολλήσεις με βενζινόκολλα. Μπορεί να βάλεις μαλλιά υδραυλικού με χωρίστρα δηλαδή να τα ράβεις λίγα λίγα ενώ τα ενώνεις μεταξύ τους. Μπορείς να βάλεις μαλλί από πουλόβερ το οποίο το τυλίγεις σε ένα χαρτόνι μετά αφού βάλεις όσο θες πάνω το κόβεις από την άλλη μεριά το απλώνεις και το ράβεις ενώνοντας τις κλωστές μεταξύ τους. Αν θες βάζεις την χωρίστρα στην άκρη. Για αφέλειες ράβοντας τις κλωστές όλες μαζί, μετά της κολλάς και από πάνω βάζεις τα υπόλοιπα μαλλιά. Τα μαλλιά είναι καλό να τα βάζεις ποιο πολλά και μετά να τα κουρεύεις για να τους δόσεις την μορφή που θέλεις. Μπορείς να βάλεις και παραπάνω από ένα χρώμα κλωστής στο χαρτόνι σαν αντάβιες βάζοντας το πρώτο χρώμα στο πρώτο στρώμα του χαρτονιού και στο δεύτερο το άλλο .
ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΑ ΡΑΒΕΙΣ ΜΕ ΠΑΤΡΟΝ. Μπορείς να κάνεις τα στριφώματα ενώ τα έχεις φορέσει στην κούκλα τα ρούχα . Της φτιάχνεις κάποιο καπέλο αν θες και γενικότερα κάποιο αξεσουάρ.
Σκελετός μαριονέτας
Για τις ενώσεις χρησιμοποιούμε δέρμα το οποίο σταθεροποιείς με πρόκες που έχουν μεγάλη κεφαλή (της χρησιμοποιεί ο τζαγκάρεις).
Βάζεις υαλοβάμβακα στα χέρια και στα πόδια γύρω γύρω μια στρώση αν θες για να μην πιάνεις το ξύλο. Προσέχεις οι ραφές να μην είναι μπροστά. Στην συνέχεια βάζεις υαλοβάμβακα για να δημιουργήσεις το σχήμα του σώματος. Αφού βάλει δύο μεγάλα κομμάτια στο πάνω και στο κάτω μέρος μετά το γεμίζεις με μικρά και του δίνεις μορφή που θέλεις. Μπορείς για το γέμισμα να βάλεις βαμβάκι.
Όταν του βάλεις τα ρούχα περνάς τις θηλιές των ποδιών και χεριών βάζουμε μία πρόκα η οποία περνάει μέσα από την θηλιά και σταθεροποιείτε.
Για την αράχνη που έχω βάλει στο καπέλο της έχω βάλει χαρτί μαύρο και εκεί πάνω έβαλα το σύρμα. Δείτε εδώ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλή
About Me
- Unknown
Αρχείο
-
►
2014
(3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (2)
-
►
2013
(50)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (6)
- ► Ιανουαρίου (8)
-
►
2012
(103)
- ► Δεκεμβρίου (10)
- ► Σεπτεμβρίου (9)
- ► Φεβρουαρίου (7)
- ► Ιανουαρίου (8)
-
▼
2011
(216)
- ► Δεκεμβρίου (10)
- ► Σεπτεμβρίου (10)
-
▼
Φεβρουαρίου
(30)
- Ναυτάκι
- Μπλοκάκια
- Χορεύτρια
- Πεταλούδα
- Μάσκα χρυσή- πράσινη
- Μικρή Κυρία
- Πίνακας 2
- Πίνακας 1
- Τρεις πίνακες
- Χάρτινη μάσκα
- Ζωγραφισμένο τραπέζι
- Μάγισσα
- Αράχνη
- Μάσκα με αλουμινόχαρτο...
- Κόκκινη καρδιά
- Βάζο
- Σεμεν
- Μάσκα μαύρη-κόκκινη
- Πιάτο με τουλίπες
- Διακοσμητικά καδράκια
- Άγιος Βαλεντίνος
- Κηροπήγιο με λουλούδια
- Μάσκα
- Μπλουζάκι με καράβι
- Μάσκα με λουλούδια
- Τραπεζάκι με μαργαρίτες
- Πρόταση ...
- Μάσκα χρυσή-χάλκινη 2
- Μάσκα χρυσή-χάλκινη 1
- Καθιστή κυρία
- ► Ιανουαρίου (63)
-
►
2010
(1)
- ► Δεκεμβρίου (1)
4 σχόλια:
μάγισσα με τα όλα της! και οι οδηγειες είναι super!
ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΝΕΡΑΙΔΕς....ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ...ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
Super!!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Δημοσίευση σχολίου