Αναγνώστες

Facebook

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πράσινο μπλoκ - ντοσιέ



Υλικά: Χαρτόνι χοντρό και μαλακό, χαρτί κραφτ, ύφασμα, ρυζόχαρτο, κοπίδι, κόκαλο, κόλλα βιβλιοδεσίας ή ακλακόλ και το μπλοκ που θα βάλουμε. Κόβεις δύο κομμάτια σκληρό χαρτόνι, πιο μεγάλα κατά 1 με 2 εκατοστά από το ύψος και το πλάτος του μπλοκ σου. Για ράχη θα κόψετε το ύψος του χαρτονιού και το πλάτος του θα είναι ίσο με το πάχος του μπλοκ σιν 1 εκατοστό. Κόβεις μια λωρίδα χαρτί κραφτ με ύψος να καλύπτει το χαρτόνι και μήκος όσο είναι η ράχη σιν δέκα εκατοστά από την μία μεριά και δέκα από την άλλη. Κολλάς από την μία μεριά του κραφτ στην μέση την ράχη και αφήνει από κάθε μεριά 5 χιλιοστά και κολλάς από την άλλη μεριά τα καπάκια. Αφού στεγνώσει κόβεις με το κοπίδι το κραφτ που περισσεύει. Στην συνέχεια κόβεις το ύφασμα ή χαρτί αν θες και να περισσεύει από το χαρτόνι 1,5 με 2 εκατοστά.
Εγώ στην ράχη έβαλα λινάτσα και το υπόλοιπο έβαλα ύφασμα το κολλάς από την μπροστά μεριά. Γυρνάς από την την άλλη κόβεις τις γωνίες που να μην είναι πολύ χοντρό όταν το γυρίσεις από μέσα και το κολλάς.
Το κενό που αφήνει το χαρτόνι με το ύφασμα από την μέσα μεριά το γεμίζεις με στρώσεις από χαρτί κραφτ έτσι ώστε να έρθει στο ίδιο επίπεδο. Μετά κόβεις ένα πιο λεπτό χαρτόνι 5 χιλιοστά λιγότερο το ύψος και το πλάτος του χαρτονιού το ντύνει με ρυζόχαρτο ή χαρτί, του κάνεις ένα σκίσιμο ώστε να περνάει το χαρτόνι του μπλοκ και το κολλάς εκτός το σημείο που θα περάσει το χαρτόνι του μπλοκ. 
Αν θες να βάλεις θήκη για χαρτιά όπως έχω κάνει εγώ κόβεις ένα χαρτονάκι το ντύνει με ύφασμα σε αυτήν την περίπτωση το γυρίζεις από μέσα και βάζεις κόλλα και το κολλάς. Είναι έτυμο!

0 σχόλια:

Δημοφιλή

Αρχείο