Αναγνώστες

Facebook

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τραπεζάκι με μαργαρίτες

 
Από καιρό ήθελα να φτιάξω
 τραπεζάκι με ψηφίδες. Οπότε το πήρα απόφαση πήγα και πήρα ξύλο θαλάσσης 65 cm X 65 cm και 1,80cm πάχος. Το πέρασα με αστάρι για την υγρασία, δυο με τρία χέρια. Αφού στέγνωσε έκανα το σχέδιο. Ζωγράφισα με ξυλομπογιά πάνω στο ξύλο τα χρώματα που θα έβαζα, ιδικά τα κλαδιά. Με ένα διαβήτη έκανα κύκλους από έξω προς τα μέσα για να έχω οδηγούς για το γέμισμα που θα έκανα. Όταν τελείωσα άρχισα να κολλάω τις ψηφίδες μου με κόλα ατλακολ.
 
Οι κύκλοι φάνηκαν πολύ χρήσιμοι στο γέμισμα του ροζ...
 
... και το τραπέζι συνέχισε να περιστρέφετε...
 
Έκλεισα και τα τελευταία κενά και τελείωσε η αυτή η φάση.
Έφτιαξα το κονίαμα με άσπρο τσιμέντο και μαρμαρόσκονη. Τα χρωματάκι που βλέπετε το απόκτησε με ακριλικό χρώμα που έριξα την ώρα που έφτιαχνα το κονίαμα. Προσπαθήστε όταν φτιάχνετε το κονίαμα να μην κάνει πολλές φουσκάλες και όταν το βάζετε να μένει καλά στους αρμούς.
 
Το άφησα λίγο να στεγνώσει, αλλά όχι τελείως και με ένα μεγάλο καθαρό βρεγμένο σφουγγάρι το καθάρισα με απαλές κινήσεις μέχρι να καθαρίσουν τελείως οι ψηφίδες. Προσοχή μην σκάβεται το κονίαμα την ώρα που το καθαρίζεται.
 
Πήρα μια βάση από μαγαζί που έχει εξοπλισμό για εστιατόριο και την βίδωσα από κάτω και έτοιμο για χρήση.
Θέλει υπομονή και χρόνο.

7 σχόλια:

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Τώρα το βλέπω αυτό... Φανταστικό και το σχέδιο και οι οδηγίες!!!! Μπράβο Μαρία... Δε σε προλαβαίνουμε ρε παιδάκι μου...χαχαχχα

simonmad είπε...

Καλημέρα και καλώς σε βρήκα! Το πρώτο μου σχόλιο στο μπλογκ σου είναι στα αγπημένα μου ψηφιδωτά! Το τραπέζι σου είναι φανταστικό! Μου αρέσουν τα χρώματα και το σχέδιο με τις μαργαρίτες! Εγώ δεν έχω τολμήσει μέχρι τώρα να κάνω κάτι με σχέδιο, αλλά πού θα πάει... Τα ψηφιδωτά είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Αν σου αρέσουν κι εσένα πολύ, ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.flickr.com/photos/thatcamelwoman/4596522581/in/photostream/

Unknown είπε...

Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ να κάνω ψηφιδωτά … Μην σε τρομάζει το να κάνεις σχέδιο θέλει υπομονή μόνο και να βολευτείς την πένσα για να κόβεις σωστά τα πλακάκια ή το γυαλί. Δοκίμασε το…

παρασκευη..η αλλιως pizizi είπε...

Υπέροχο τραπεζάκι! και πολύ ωραίες οι οδηγίες! και εγώ έχω ασχοληθεί με τα ψηφιδωτά αλλά χωρίς πένσα προς το παρόν..τα κόβω όλα με κόφτη πλακιδίων σαν των πλακάδων, να σε ρωτήσω γιατί έβαλες τσιμέντο και μαρμαρόσκονη αντί στόκου πλακιδίων?

Unknown είπε...

Παρασκευή..η αλλιώς pizizi καλημέρα.
Τα βιβλία που έχω διαβάσει για το ψηφιδωτό έλεγαν όλα ότι χρησιμοποιούσαν τσιμέντο και μαρμαρόσκονη και για αυτό έβαλα αυτά. Βέβαια κάποιος φίλος μου, μου είπε να χρησιμοποιήσω στόκο πλακιδίων. Το δοκίμασα σε ένα άλλο κομμάτι που έφτιαξα, έβαλα στα πλάγια ψηφίδες και που και που χάνω και μια ψηφίδα από τα πλάγια και μετά την ξαναβάζω. (Ευτυχώς αυτό το έχω κρατήσει εγώ οπότε δεν πειράζει). Έτσι προτιμώ το τσιμέντο με την μαρμαρόσκονη είναι πιο ανθεκτικό. Με το τραπεζάκια αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το έχω στην βεράντα και είναι μια χαρά δεν φεύγει τίποτα!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!

Φιλία είπε...

Καλησπέρα Μαρία.
Είμαι καινούρια στη blogoγειτονιά και ακόμα πιο καινούρια στο crafting. Προσπαθώ, δε μου βγαίνουνε, απογοητεύομαι, ξαναπροσπαθώ...
Τι ονειρεμένο τραπέζι είν' αυτό! Και πόσο ωραία φτιαγμένο. Συγχαρητήρια, Μαρία μου, και ευχαριστίες για τις οδηγίες.
Φιλία

evonita είπε...

υπέροχο είναι!! πολύ πολύ όμορφο!

Δημοφιλή

Αρχείο